5 GODE TIPS FOR LENGRE HÅR

  • 17.06.2016 kl. 12:46

Jeg har gjort mye rart med håret mitt gjennom tidene, og det er det vel flere som også har gjort. Jeg hadde veldig langt hår i fjor sommer, men det ble så slitt at jeg tilslutt måtte klippe bort halvparten. Etter klippen har jeg bestemt meg for å ta mer vare på håret mitt og hva jeg putter i det, slik at det kan vokse ut et sterkt og sunt hår.

For å få til dette må man såklart endre litt på hårrutinene, og legge til noen nye vaner i hverdagen. Jeg har lært at håret er mer enn bare pynt, men en del av kroppen. For mange er hår bare hår. Håret mitt var tørt og trengte virkelig en klipp, men jeg brydde meg ikke så mye. Jeg rettet det altfor mye en periode, glemte balsam av og til, og tok ikke hensyn nok når jeg børstet det. Ikke gjør disse feilene! La det være naturlig, balsamer det hver gang, og bruk tid med børsten.

For å vokse ut et sterkt og lengre hår burde du følge disse 5 tipsene. Jeg har lest en del om hårbehandling, og det er mange av disse tipsene som går igjen. Håret trenger alltid balsam etter shamponering. Shampoo er et vaskemiddel for håret, og fjerner de naturlige oljene hodebunnen produserer. Balsamen er altså oljene du trenger, så det er derfor viktig at man alltid balsamerer etter shampoo. Å ikke balsamere er det dummeste du kan gjøre mot håret ditt!

Skyll håret med kaldt vann etter hver hårvask. No kidding. Dette er kjempe viktig, og jeg har begynt å gjøre dette hver gang. Det lønner seg ikke med for mye varme for håret, så en kald skyll for håret vil gjøre det mykere, og det blir ikke like fort fett. Håret elsker det! 

Bruker du hårmaske/hårkur? Hvis ikke, invister i en! Håret trenger mer pleie enn man tror. Når man bruker shampoo åpnes skjellagene i håret. Hårkuren brukes etter shampoonering, for å at det skal trekke inn i håret og pleie. Deretter brukes balsamen, som lukker skjellagene. Olje er noe også du kan gjøre. Jeg oljer håret av og til med mandelolje. Denne oljen inneholder mengder med vitamin E, som er supersunt for hodebunn og hår. Dette er et viktig hjelpemiddel mot tørt hår. Du kan enten ta litt olje i hodebunnen etter en dusj, eller sove med det i en natt og vaske det ut dagen etterpå. Castoroil kan også brukes. 


Grer du håret feil? ALDRI gre håret fra hodebunnen og nedover. Det sliter så enromt. Jeg lærte av en frisør at man skal jobbe seg oppover med håret. Start på tuppene, lett og enkelt. Så forsetter du oppover. Og ikke gre det når det er vått, gre det heller før dusjen. Hvis ikke kan du gre det mens balsamen er i, for å få de største flokene vekk.

Sist, men ikke minst: klipp. Det lønner seg å klippe det ofte, selv om du sparer. Du bør følge med på hårtuppene dine, og unngå flisete tupper. Men hårtypen og hårets helse avgjør selvfølgelig hvor ofte du må besøke frisøren.

 

Har du noen gode hårtips?

miwf

MARIA ISABELL W. F Hei, og velkommen til min blogg! Jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo som forholder meg for tiden i Hamar. Ved siden av skole, jobber jeg på Høyer. Bloggen er for gøy, og her blogger jeg for det meste om reise, kanskje dagens klesplagg og det som interesserer meg. Enjoy!


KONTAKT


maria-isabel.farman@live.com

bloglovin

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits