NATURHISTORISK LYKKE

  • 15.08.2014 kl. 19:31

så langt, har dagen min bestått av noe utforsking av Oslo's perler. syntes det er så spennende å se noe nytt, og lære historiske fakta. jeg og naboen, har planlagt dette lenge, dette med museums besøk, men vi har aldri hatt tid. hun ville så gjerne ta meg med i den botaniske hagen, et sted jeg aldri har vært. jeg ville så gjerne se på de store skjellettene, som en gang tilhørte dyr så majestetiske og farlige. 


så vi gikk først inn i pamlehusene, og så på planter fra alle verdens hjørner. vi kunne gå i Afrikarommet og lukte krydder, kjenne en god dis i Middelshavrommet og stekende, men fuktig varme i det tropiskerommet. kaktuser så høye som taket fant vi i Ørkenrommet, og trær og planter som vokste i gangeveien med sommerfugler flygende rundt, fant vi i også i det tropiskerommet. vi fant også disse utrolige bladene som ligger på vannet, som faktisk kan tåle en menneskes vekt! papaya + appelsintrær fikk vi også glimt av. ah, så fantastisk. å kunne lukte, se og røre planter fra andre land i Oslo er jo bare helt utrolig.

videre dro vi til zoologisk museum. den botaniske hagen omringet oss hele veien med blomster og busker. trodde vi gikk til dinosaurene, noe som var på den geologiske. likevel så vi mye nytt og rart. en utstilling fra Februrar sto der forsatt, så vi fikk en tur gjennom den også - Sexus. siden det var kunn 20 min igjen, fikk vi gratis runde. utstillingen går ut på kjønn og den var veldig kul. ganske kunterisk også, med ord og forklaringer. veldig svart/hvitt. dyrene ble stillt ut på en helt annen måte her, mer majestetisk kanskje. det var i alle fall flott.


utenom utstillingen likte jeg den zoologiske delen veldig godt. neste gang håper jeg på mer tid, og mer fakta. og mer dinosaurer, hehe.

om kunn 2 dager begynner skolen igjen. kategorien 'Sommer 2014' vil ikke kunne brukes lenger, for ferien er faktisk over. men jeg gleder meg til nye fjes, et nytt miljø og nye fag. på tide å finne frem kladdebøkene igjen! stikker på kino for å se Guardians of the Galaxy mens jeg har friheten til det - vi blogges♥

Helena Westergren

15.08.2014 kl. 19:41
fine bilder :)
miwf

MARIA ISABELL W. F Hei, og velkommen til min blogg! Jeg er en 19 år gammel jente fra Oslo som forholder meg for tiden i Hamar. Ved siden av skole, jobber jeg på Høyer. Bloggen er for gøy, og her blogger jeg for det meste om reise, kanskje dagens klesplagg og det som interesserer meg. Enjoy!


KONTAKT


maria-isabel.farman@live.com

bloglovin

Søk

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits